Houd je winkelvoorraad synchroon met een naadloze kassakoppeling!

kassa koppeling

Het optimaliseren van retail

In de retailwereld staan winkeliers met een webshop voor een grote uitdaging, hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hun voorraad in de winkel én online goed wordt bijgehouden?  Stel je eens voor dat iemand online iets koopt, maar in de winkel is het al uitverkocht. Dat is vervelend voor de klant en lastig voor de winkelier. 

Daar komt een koppeling met een kassasysteem handig om de hoek kijken. Met dit systeem kunnen winkeliers in één oogopslag zien wat ze nog hebben, dus zowel in de winkel als online. Bijvoorbeeld onze koppelingen met SRS en Vendit maken het winkelen niet alleen prettiger voor klanten, omdat ze zeker weten dat ze krijgen wat ze willen, maar het helpt winkeliers ook om slimmer te werken en kosten te besparen.  

Waarom is het een must om de voorraad up-to-date te houden?

Het draait niet alleen om verkoopcijfers, het draait om het begrijpen wat klanten willen en hen daarin voor te zijn. Een effectieve kassakoppeling speelt hierbij een essentiële rol door winkeliers te helpen hun fysieke winkels en online shops naadloos te integreren, waardoor klanten een vlekkeloze winkelervaring krijgen en werknemers orders efficiënt kunnen afhandelen.

Door de kassakoppeling krijgen winkeliers de controle die ze nodig hebben. Ze hebben real-time inzicht in alle essentiële gegevens, waaronder voorraadinformatie. Dit is niet alleen van belang voor de webshopklanten, die willen weten of dat mooie jasje nog beschikbaar is, maar ook voor de winkelier zelf. 

Een kassakoppeling geeft winkeliers de tools om de touwtjes stevig in handen te hebben en hun bedrijfsvoering soepel te laten verlopen. Het voorkomt situaties zoals het verkopen van het laatste artikel in de winkel terwijl het tegelijkertijd online is verkocht, wat vaak frustrerend is voor zowel de klant als de winkelier. Daarnaast vereenvoudigt de integratie met de kassa het beheer van retourzendingen en biedt het de mogelijkheid om eenvoudig facturen en ander papierwerk op te maken. Deze efficiënte samenwerking tussen het fysieke en online verbetert de algehele operationele werkzaamheden en klanttevredenheid.

shopify shop

De toekomst van retail

Als winkelier is het cruciaal om de veranderingen in de retailwereld te begrijpen en erop te reageren. Klanten kiezen steeds vaker voor online winkelen en verwachten een snelle en gebruiksvriendelijke ervaring. Een slimme aanpak om hiermee om te gaan, is te investeren in geïntegreerde koppelingen die een naadloze verbinding creëren tussen jouw fysieke winkel en online platformen, en jouw eigen webshop en marketplaces zoals Amazon en Bol.

Omnichannel betekent dat alle verkoopkanalen met elkaar zijn verbonden en naadloos samenwerken. Dit houdt in dat de klant een consistente ervaring krijgt, ongeacht het kanaal dat ze kiezen om te winkelen. Door een omnichannel benadering te omarmen, waarbij de fysieke en online winkelervaring naadloos op elkaar aansluiten, kun je als winkelier beter inspelen op de behoeften van de moderne klant en je positie in de concurrerende markt versterken.

Als winkelier is het aan jou om te beslissen of je hiervoor kiest, of dat je er helemaal niet aan begint. Klanten die steeds vaker online winkelen en snelle service verwachten, vereisen flexibiliteit van jou als winkelier. Door de juiste keuzes te maken en flexibel te blijven, kun je de veranderende behoeften van je klanten beter tegemoetkomen.

Zij waren je voor

Als retailer sta je voor de uitdaging om je bedrijf te laten groeien in een veranderende wereld. Retailers zoals LAVIE en Gerrits Tuinmeubelen hebben gekozen voor onze op maat gemaakte SRS en Vendit kassakoppelingen. Met Magento 2 als basis, kunnen we ook koppelingen met andere systemen bouwen, zoals Shopify, WooCommerce, enzovoort. Deze koppelingen bieden veel diverse voordelen voor retailers, denk aan de mogelijkheid voor klanten om eenvoudig een persoonlijk account aan te maken bij jouw winkel. 

Met dit account kunnen ze online producten markeren als favoriet, zich inschrijven voor nieuwsbrieven en hun gegevens opslaan. Het interessante is dat deze accountgegevens ook beschikbaar kunnen zijn in de fysieke winkel, waardoor je het beste contact kunt onderhouden met je trouwe klanten.  

Het opzetten van deze persoonlijke accounts biedt niet alleen gemak voor de klant, maar stelt jou als retailer ook in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen in het koopgedrag en de voorkeuren van je klanten. Door deze gegevens te benutten, kun je gepersonaliseerde ervaringen creëren en het klantcontact versterken, zowel online als offline. Dit is slechts een voorbeeld van hoe het geïntegreerde kassakoppeling retailers helpen om zich te onderscheiden in een competitieve markt.