Pakketje efficiënt afgeleverd

DPD header

10 plugins

Ontwikkeld en geoptimaliseerd

+ 10,2 miljoen

Pakketjes verwerkt

Technieken

React, PHP, Symfony, Kubernetes

  • Locatie

    Nederland en België

  • Diensten

    Webapplicatie, E-commerce,

  • Techniek

    React, PHP,

  • Bekijk website

DPD benaderde ons met de vraag om een naadloze integratie te ontwikkelen tussen hun software en die van hun e-commerceklanten. Naast de bespreking van onze technische oplossing, was het ons voorstel voor continue support dat de doorslag gaf.

DPD screens
marianne driessen dpd nederland

Met X-interactive hebben we een betrouwbare partner voor onze plugins. Hun snelle reacties, heldere communicatie, en proactieve meedenken maken hen tot een waardevolle partner voor ons en onze klanten.

Marianne Driessen

Het eerste gesprek

DPD is bij ons gekomen met de vraag om een naadloze integratie te ontwikkelen met hun eigen software naar e-commerce klanten van DPD. Naast het gesprek hoe wij dit technisch zouden oplossen, gaf ons voorstel voor continue support de doorslag. Dat betekent dat we niet alleen een digitale oplossing voor ze bouwen, maar ook het gehele proces erna, qua implementatie en probleemoplossing, volledig van ze over konden nemen.

Dit scheelde een hoop tijd en geld voor DPD. Zo is deze opdracht uitgegroeid tot een volwaardig partnerschap.

DPD Shipper

Aan de slag…

We hebben 3 verschillende stukken software geschreven die ervoor zorgen dat de webshops van de klanten van DPD accentloos praten met de software van DPD zelf.

Deze software wordt geïmplementeerd in de shop en deze zorgt ervoor dat de verzendlabel direct correct worden aangemaakt.

Dit resulteerde in plug-ins voor diverse omgevingen zoals WordPress, Magento, Picqer, Prestashop, Woocommerce en Shopify. Deze plug-ins maken de integratie bij de klant heel eenvoudig. En dat is wat je wilt, een positieve klantervaring.

DPD Shipper Central

Connect(ing)

Deze software wordt geïmplementeerd in de shop en deze zorgt ervoor dat de verzendlabel direct correct worden aangemaakt.

Dankzij de samenwerking konden wij heel snel schakelen toen Brexit om de hoek kwam kijken. In een half jaar hebben we volledig e-commerce omgeving ontwikkeld dat geschikt was voor deze nieuwe situatie. Denk hierbij onder andere aan douanegegevens. Dit landschap heet DPD Connect.  Naast de oplossing die wij al hebben ontwikkeld zit DPD Connect hier tussen om als vertaalmodule het stukje UK ook op te pakken.

DPD connect

Excellence betekent vooruitdenken

Het platform dat DPD gebruikte ging over naar een nieuwe omgeving. Dat betekende dat wij moesten zorgen dat wij, zonder gedoe, goed konden inhaken op dit nieuwe platform. Maar normaal zou dit betekenen dat duizenden plug-in gebruikers deze opnieuw moesten downloaden en moesten implementeren.

Blik vooruit

We blijven altijd in beweging om, samen met onze klanten, te kijken wat we kunnen verbeteren, op welke ontwikkelingen moeten we inspelen en denken we vooruit om zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Zo bepalen we samen, als volwaardige partners, de innovatieagenda voor e-commerce. Daar maken wij het verschil!

dpd applicatie