Leestijd: 4 min.
Tijd voor een nieuwe website?
Sander

Tijd voor een nieuwe website?

Website en webshops Emmen

Een website is het digitale visitekaartje van je bedrijf en speelt een belangrijke rol in het opbouwen van je online aanwezigheid en merkidentiteit. Als je website verouderd is, kan dit een negatief effect hebben op de ervaring van jouw bezoekers en jouw bedrijfsresultaten. Hieronder delen wij zeven signalen die aangeven dat het tijd is om jouw website te vernieuwen.  

 • Het ontwerp is verouderd
  Het ontwerp van je website is belangrijk. Het moet een modern en fris gevoel uitstralen. Als je website er verouderd uitziet, kan dat potentiële klanten afschrikken. Bovendien kan een verouderd ontwerp ook invloed hebben op de gebruikerservaring. Als je merkt dat je website er verouderd uitziet, is het tijd om deze te vernieuwen.
 • Slechte mobiele ervaring
  Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om websites te bekijken. Het is dus van cruciaal belang dat je website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Als je website niet goed werkt op een mobiel apparaat, kan dat leiden tot een slechte gebruikerservaring en frustratie bij potentiële klanten. Zorg er daarom voor dat je website responsive is en goed werkt op mobiele apparaten.
 • Lage zoekmachine ranking
  Een goede positie in zoekmachines zoals Google is essentieel om gevonden te worden door potentiële klanten. Als je website niet goed scoort in zoekmachines, kan dat leiden tot een lager aantal bezoekers en minder verkopen. Als je merkt dat je website niet goed scoort in zoekmachines, is het tijd om deze te vernieuwen. Een nieuwe website kan namelijk beter geoptimaliseerd worden voor zoekmachines.
 • Slechte prestaties
  Een website die langzaam laadt of regelmatig crasht, kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en frustratie bij potentiële klanten. Dit kan ook invloed hebben op je ranking in zoekmachines en het aantal terugkerende bezoekers. Als je merkt dat je website niet goed presteert, is het tijd om deze te vernieuwen. Een nieuwe website kan namelijk sneller en beter werken.
 • Veranderende bedrijfsdoelstellingen
  Als je bedrijf verandert, is het belangrijk dat je website hierop is afgestemd. Je website moet je bedrijfsdoelstellingen ondersteunen en de juiste boodschap overbrengen. Als je merkt dat je website niet meer overeenkomt met je huidige bedrijfsdoelstellingen, is het tijd om deze te vernieuwen. Een nieuwe website kan namelijk beter aansluiten op je huidige bedrijfsdoelstellingen en de toekomstplannen.
 • Niet gebruiksvriendelijk
  Een gebruiksvriendelijke website is essentieel om potentiële klanten te overtuigen en te behouden. Als je merkt dat je website niet gebruiksvriendelijk is, is het tijd om deze te vernieuwen. Een nieuwe website kan namelijk beter worden ontworpen met de gebruiker in gedachten.
 • Niet veilig
  De veiligheid van een website is essentieel om de privacy van bezoekers te waarborgen en om te voorkomen dat de site wordt gehackt. Het implementeren van een SSL-certificaat, regelmatige software-updates, het gebruik van sterke wachtwoorden en het regelmatig maken van back-ups zijn enkele van de belangrijkste maatregelen om de veiligheid van een website te waarborgen.

Het is belangrijk om uw website regelmatig te evalueren en ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan uw behoeften en die van uw klanten. Als u merkt dat uw website niet meer aan deze signalen voldoet, is het tijd om deze te vernieuwen om de online aanwezigheid van uw bedrijf te verbeteren.

Lees meer

Dennis Berends
Ate Bontjer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
Ate Bontjer