Leestijd: 3 min.
Watch and learn: Hoe Gaze Cueing je conversies optimaliseert
Stefan

Watch and learn: Hoe Gaze Cueing je conversies optimaliseert

Magento Shop veiligheid en updates

Als het gaat om het ontwerpen van een interface, is het belangrijk om rekening te houden met hoe gebruikers informatie waarnemen en verwerken. Een van de belangrijkste manieren waarop gebruikers informatie tot zich nemen, is door te kijken naar waar iemand anders naar kijkt. Dit fenomeen wordt gaze cueing genoemd en kan een belangrijke rol spelen bij het ontwerpen van een effectieve interface.

Gaze cueing verwijst naar de neiging van mensen om de richting van iemands blik te volgen. Het is een natuurlijk gedrag dat inherent is aan menselijke communicatie. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de aandacht van een gebruiker te richten op belangrijke informatie op een webpagina, of om de gebruiker te helpen bij het navigeren door een complexe interface.

Een van de belangrijkste toepassingen van gaze cueing in de interface-ontwikkeling is het gebruik van oogbewegingen om de aandacht van de gebruiker te sturen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het plaatsen van visuele aanwijzingen in de interface, zoals pijlen of andere symbolen die de richting van de blik van een persoon aangeven.

Een ander belangrijk aspect van gaze cueing is het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie om de aandacht van de gebruiker te sturen. Met gezichtsherkenning kan de interface bijvoorbeeld detecteren waar een persoon naar kijkt en dienovereenkomstig reageren. Dit kan nuttig zijn bij het ontwerpen van interfaces voor mensen met beperkte mobiliteit of mensen met een visuele beperking.

Het belang van gaze cueing in de interface-ontwikkeling kan niet worden onderschat. Door aandacht te besteden aan hoe mensen informatie waarnemen en verwerken, kunnen ontwerpers effectievere interfaces ontwikkelen die gemakkelijk te gebruiken zijn en de gebruikerservaring verbeteren.

Lees meer

Dennis Berends
Ate Bontjer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
Ate Bontjer