Chrome: alle niet-versleutelde websiteverbindingen krijgen het stempel ‘onveilig’


Krijgen bezoekers van uw site straks ook een waarschuwing te zien?

Vanaf deze zomer gaat Google Chrome alle websites die geen gebruik maken van een HTTPS-verbinding als ‘onveilig’ aanmerken. Deze maatregel gold al langer voor sites die privacygevoelige gegevens opslaan. Maar vanaf begin juli krijgen alle websites hiermee te maken. Dus ook het online visitekaartje van uw bedrijf.

Een onaangename verrassing, die u als ondernemer het liefst voor wilt zijn! Gelukkig telt een gewaarschuwd mens voor twee. Wat gaat er precies veranderen?

Van HTTP naar HTTPS

Veel websites maken gebruik van een HTTP-verbinding. Een dergelijke verbinding is niet beveiligd, wat betekent dat gegevens onversleuteld over de lijn worden gestuurd. Deze informatie kan dan ook relatief eenvoudig door derden worden onderschept. De informatie op een HTTPS-verbinding is wel versleuteld, waardoor derden deze informatie niet kunnen lezen.

Google voert al jaren een actief beleid om de overstap van HTTP naar HTTPS aan te moedigen. Zo krijgen sites met een HTTPS-verbinding een iets hogere ranking in de zoekresultaten van Google. Nu komt daar dus deze waarschuwingsmaatregel bij.

Wat houdt deze maatregel precies in?

Vanaf begin juli 2018 zal Google Chrome bij het bezoeken van een website zonder HTTPS standaard een waarschuwing weergeven. Deze waarschuwing meldt de bezoeker dat er gebruik gemaakt wordt van een onbeveiligde verbinding. Voor een deel van de gebruikers is een dergelijke waarschuwing reden om onmiddellijk weg te klikken. Zij zullen ook niet snel geneigd zijn om terug te keren naar een website die als ‘onveilig’ is aangemerkt.

Op dit moment is Chrome wereldwijd verreweg de meest gebruikte browser, met een marktaandeel van maar liefst 53%. Deze maatregel zal dus een enorme impact gaan hebben op het bezoek van websites die nog niet met HTTPS beveiligd zijn.

De website van mijn bedrijf heeft nog geen beveiligde verbinding, wat nu?

Gelukkig is het ook voor bestaande websites mogelijk om over te schakelen op HTTPS. En tegenwoordig hoeft een overstap naar HTTPS echt geen kostbare en ingewikkelde operatie meer te zijn.

Over het technische verhaal hoeft u zich bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken. Wij nemen u deze klus geheel uit handen. Wij installeren een HTTPS-certificaat van Comodo op uw website en zorgen ervoor dat al het binnenkomende verkeer voortaan automatisch naar de juiste HTTPS-pagina wordt geleid. Ook kunnen wij eventueel de jaarlijkse updates van dit certificaat verzorgen.

De vindbaarheid in Google en andere zoekmachines hoeft tegenwoordig ook geen probleem meer te zijn. Wij zorgen ervoor dat uw website door zoekmachines net zo makkelijk gevonden wordt als voorheen.

Maar als u op tijd uw website op orde wilt hebben, is het wel belangrijk om nú stappen te zetten. Want deze deadline is dichterbij dan u denkt. En u zult niet de enige zijn die nog voor de maand juli de overstap naar HTTPS wil maken...

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op
  • Websites »

    Doeltreffende en heldere websites waarbij de inhoud voorop staat.
  • Webshops »

    Webshop met een zo laag mogelijk drempel tot bestellen.
  • Webapplicaties »

    Een webapplicatie om uw bedrijfprocessen te optimaliseren en gegevens inzichtelijk te maken.

Hulp op afstand

Service staat bij ons voorop, ook als uw project succesvol is afgerond.
Heeft u hierna nog vragen of heeft u hulp nodig? Dan helpen wij u graag.

Bel ons kantoor op 0591 - 319123 en klik op één van onderstaande knoppen.