Wat is Magento?

Magento is een e-commerce software platform voor webwinkels waarop je jouw online shop kunt bouwen en beheren. In 2008 werd Magento 1 gelanceerd en het groeide al snel uit tot één van de grootste e-commerce-systemen ter wereld. Uiteindelijk is dat ook niet zo gek, Magento is namelijk gemaakt om ingewikkelde processen aan de achterkant van een webshop zonder problemen te laten verlopen. De mensen achter Magento hebben het zo gemaakt dat mensen zonder veel technische kennis ook gebruik kunnen maken van de Magento software. Denk bijvoorbeeld aan marketing en zoekmachineoptimalisatie, product- en verkoopbeheer. Dat is toch een droom voor elke webshop eigenaar? Daarnaast is Magento ook prettig voor jouw klanten. Magento maakt het namelijk mogelijk dat bezoekers eenvoudig producten kunnen vergelijken, maar dat is niet het enige. Magento is ook voorzien van reviews, tags en een one-page checkout. Overal is over nagedacht om het aankoopproces zo makkelijk mogelijk te maken. Magento streeft dan ook altijd voor de beste User Experience.

Magento 1 en 2 laten bouwen

Support Magento 1

In 2018 heeft de eigenaar van het Magento Platform aangekondigd Magento 1 nog te ondersteunen tot juni 2020. Sindsdien komen er geen beveiligingsupdates meer uit voor Magento 1. Doordat er geen beveiligingsupdates meer uitkomen zijn bijvoorbeeld de klantgegevens niet meer veilig. Dit is dan ook één van de redenen waarom de meeste webshops die Magento 1 gebruiken besluiten om over te stappen op een Magento 2 webshop. Geen enkele webshop wil een risico lopen wanneer er klantgegevens in het spel zijn.

Voordelen Magento 2 webshop

Magento 2 is hét platform voor een webshop, maar welke voordelen heeft Magento 2 eigenlijk? Eén van de voordelen is betere performance wat resulteert in de optimale shopervaring. We hebben allemaal een hekel wanneer het erg lang duurt om een website te laten. Wist je dat 47 procent van de consumenten een laadtijd van maximaal 2 seconden verwacht? Duurt het laden langer, dan zijn ze weg naar de concurrent. De laadtijd van de pagina is dan ook een cruciale factor voor een succesvolle e-commerce omgeving. Het heeft dan ook directe invloed op de conversiepercentages van jouw webshop. Wanneer je gebruik maakt van Magento 2 hoef jij je geen zorgen meer te maken over de laadtijd. Je kan er namelijk vanuit gaan dat de laadtijd van je webshop tot het minimum beperkt is.

Meer conversies en een hogere omzet met Magento 2

Een hoge omzet is natuurlijk dé droom voor elke e-commerce ondernemer. Om deze droom te realiseren is het belangrijk dat je website optimaal is ingericht voor de bezoeker. Je kan dan denken aan de mobielvriendelijkheid, een duidelijke en snelle check-out, en goede zoekposities binnen de zoekmachines. Magento 2 laat op deze gebieden een groot verschil zien met Magento 1.

Meer efficiëntie en schaalbaarheid met Magento 2

Naast de beste shopervaring voor je bezoekers en een hogere conversie en omzet, is het ook prettig om een systeem te hebben die eenvoudig te beheren is, maar ook die kan meegroeien met jouw successen. Het is namelijk een feit dat Magento 2 in alle gebruikssituaties beter presteert dan Magento 1. Magento 2 wordt namelijk geleverd met een verbeterde product indexer die helpt de snelheid van de zoekopdracht te verbeteren. Deze indexering is een strategie die wordt gebruik om gegevens van verkopers, zoals catalogusgegevens, prijzen, gebruikers en winkels snel te transformeren door indextabellen te maken en deze regelmatig bij te werken om de zoeksnelheid en prestaties van de webwinkel te verbeteren. Magento 2 is schaalbaar om piekbelastingen aan te kunnen. Magento 2 is namelijk in staat om 39 procent meer bestellingen per uur te verwerken daarnaast levert Magento 2 bijna onmiddellijke responstijden op de server voor het bladeren door de catalogus/producten. Magento 2 heeft alles zodat jij een grote webshop kan beginnen.

Magento webshop ontwikkelaar

Ook voor ons is Magento een echte uitkomst. De architectuur van Magento 2 is voor het inbouwen van maatwerkfunctionaliteit namelijk sterk verbeterd. Wij kunnen nu veel efficiënter oplossingen bouwen en integreren. X-Interactive is sterk in het ontwerpen en ontwikkelen van webshops. Zowel standaard oplossingen die vrij te krijgen zijn alsmede volledige maatwerk oplossingen kunnen door ons verzorgd en geïmplementeerd worden.

Magento 2 Hyvä

Het nieuwe Hyvä thema brengt een nieuwe frontend stack voor Magento 2 en zorgt niet alleen voor een betere en snellere development ervaring, maar het zorgt ook voor een drastische performance verbetering van je webshop. Dit soort voordelen zijn natuurlijk meer dan welkom voor elke webshop eigenaar. Vooral als we gaan kijken naar het standaard Magento Luma thema. Als we het standaard Magento Luma thema onder ons vergrootglas houden zien we dat dit thema van zichzelf traag is en complexe frontend technieken gebruikt. Daarnaast zijn sommige frontend technieken zoals jQuery en KnockoutJS binnen het standaard thema erg verouderd. Bij het nieuwe Hyvä thema is dit niet het geval. Naast de verbeterende technieken is de snelheid van het thema ook veel beter.

Een beter frontend en snelheid met Hyvä

In het Hyvä thema zijn er bepaalde onderdelen van het standaard Magento thema verwijderd zoals KnockoutJS, RequireJS en jQuery. Doordat deze technieken niet voorkomen in het Hyvä thema wordt het ontwikkelen minder complex en de grootte van JavaScript veel kleiner wat beter is voor de performance. Deze JavaScript technieken zijn vervangen door AlpineJS. AlpineJS is een lightweight JavaScript framework voor moderne browsers met een korte leercurve. Doordat er haast geen gebruik meer wordt gemaakt van losse JavaScript bestanden is de snelheid veel beter.

Ook zijn alle templates aangepast en is er een andere manier van styling toegepast met het TailwindCSS framework. TailwindCSS is een CSS framework die gebruik maakt van helper CSS klassen binnen je HTML. Hierdoor kun je met weinig regels CSS styling toevoegen. Doordat de CSS bestanden kleiner zijn wordt de snelheid met het Hyvä thema alleen maar beter.

Magento 2 maatwerk webshop

We gaan samen kijken welke oplossing het beste past. Er zijn vele extensies beschikbaar welke wellicht zonder aanpassingen voor jouw vraagstuk in kunnen worden gezet. Is er geen passende kant-en-klaren oplossing voor jouw project? Dan kan maatwerk uiteraard worden overwogen. Ook hierin adviseren wij welke richting het best geschikt is voor jouw project. Je kiest vaak voor Magento 2 omdat je een krachtig platform wilt die sterk aan te passen is om perfect aan te sluiten op jouw bedrijf. Bij ons is het dan ook mogelijk om alles op maat te maken. Verkoop je bijvoorbeeld blokhutten die een productconfigurator nodig hebben om tot het perfect eindproduct te komen? Wij bouwen het special voor jou op maat.

Magento 2 diep integreren in jouw bedrijf

Door het maatwerk integreert Magento 2 perfect in jouw organisatie. Hierdoor kun je een efficiënt webshop creëren waarmee je de concurrenten direct een stap voor bent. Aanvullend kunnen wij ook externe system koppelen die het beheer makkelijker maken, zoals xCore, Channable en Senscloud.

Kortom X-Interactive is een geschikte partner voor het ontwerpen en ontwikkelen van open-source Magento webshops.

Geïnteresseerd in een Magento webshop van X-Interactive of in één van onze andere diensten, vul ons contactformulier in of bel 0591-319123.

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate