Naar overzicht
Naar overzicht

Een krachtige omgeving

KlantKarcher Webshop Schoonex
DienstE-commerce
Karcher Webshop Schoonex

Toe aan vernieuwing

Schoonex is al jaren een trouwe klant van ons. Naast de website van Schoonex hebben we ook hun webshop mogen realiseren. De webshop was aan vervanging toe vanwege diverse ontwikkelingen in het bedrijf en technische ontwikkelingen op digital designgebied.

Naast een frisse look qua design was de wens om de koppeling van de nieuwe webshop te maken met Exact.  Een vernieuwde webshop, een up-to-date uiterlijk, een handige tool om onderdelen te vinden en een koppeling met Exact.

“Wij ervaren al jaren een fijne en goede samenwerking met X-Interactive. Er wordt oplossingsgericht meegedacht, wat mooie creaties brengt. Tot grote tevredenheid.”

Nankie Hans – Bouwers
Directie

Schoon schip

Bij de start van dit project zijn we teruggegaan naar de basis. Het is makkelijk uit te bouwen op wat we hadden, maar het is beter om kritisch te kijken naar wat wel en niet werkt. Zo begin je met een frisse en vooral toekomstbestendige start. We hebben eerst goed gekeken naar welke primaire doelgroep we bedienen en hebben de daarbij horende de doelstelling gesteld. Daarna hebben we met een technisch oog naar de webshop gekeken. De doelgroep wordt nogal eens vergeten, maar is een van de belangrijkste onderdelen dat zorgt voor een efficiënte en effectieve e-commerce omgeving.

Op basis van deze analyse hebben wij een ontwerp uitgewerkt. Nadat dit ontwerp uitvoerig was besproken en gefinetuned, zijn we begonnen in tweewekelijkse sprints met de technische realisatie. Tijdens deze sprints bespreken we de voortgang van het project, worden er deelopleveringen gedaan en wordt er vooruitgeblikt naar de volgende sprint. Dit zorgt voor een goede doorstroom van het project en houd iedereen betrokken in de juiste fase. Het voordeel van deze aanpak is het bewust maken van keuzes op het goede moment. Hierdoor is de marge van aanpassingen achteraf veel kleiner. Dat is naast een prettige ervaring voor een klant ook geld- en tijdbesparend.

Onze excellence

Wij hebben een tool bedacht waarmee een gebruiker van de webshop eenvoudig onderdelen kan vinden en beheren. Wij hebben een toevoeging voorgesteld waarbij de bezoeker bij een bestelling automatisch de accessoires gepresenteerd krijgen. Dit zorgt voor een upsell van het product. 

Karcher producten webshop

De oplossing

Uiteraard hebben wij deze omgeving gebouwd met Magento 2 in combinatie met maatwerk. Daarnaast hebben wij een koppeling gemaakt met het systeem Dealer4Dealer. Hierdoor hoeven prijzen, voorraden en orders niet meer dubbel of handmatig ingevoerd te worden. Dat scheelt tijd voor de medewerkers van Schoonex. Naast een blije opdrachtgever, worden wij hier ook heel blij van! Als een klant ervaart hoe een product van ons zorgt dat werken makkelijker en leuker wordt, dan is dat waarvoor wij het doen!

De helpende hand

Uiteraard staan wij Schoonex bij met ons supportteam om de website up-to-date te houden en kijken we mee naar de ontwikkelingen om steeds op topniveau te blijven presteren.

Karcher webshop Schoonex
Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate