Naar overzicht
Naar overzicht

Kennis voor het leven

KlantSanquin Academy
DienstWebapplicatie, E-commerce, Website
Sanquin Academy

De vraag

Sanquin is een non-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs. Voor dit laatste onderdeel in de Sanquin Academy opgericht.

Om het opleidingsaanbod, en specificaties per opleiding, te kunnen presenteren wilde Sanquin een website. Naast dit aanbod moesten geïnteresseerden zich eenvoudig in kunnen schrijven en afrekenen via iDeal. Uiteraard vragen deze functionaliteiten om een overzichtelijke backoffice omgeving die naadloos aansluiten op de bestaande processen binnen de organisatie.

“Hele prettige samenwerking. Er werd altijd goed met ons meegedacht op een professionele, snelle en persoonlijke manier met als resultaat een website die het beste bij de Sanquin Academy past”.

Anouk Wagenaar
Sanquin

Goede voorbereiding

Samen met onze partners in (creatieve) communicatie (More2Comm en Baaz&Co) zijn we begonnen met het inventariseren wat de wensen en eisen waren voor dit platform.

In een aantal sessies hebben we een plan van aanpak geschreven dat als basis diende voor dit project. Met de inhoudelijke informatie van Sanquin en More2Comm als ook het creatieve concept van Baaz&Co zijn we aan de slag gegaan met het design.

Toen we hier akkoord op kregen, zijn we direct overgegaan op onze tweewekelijkse sprints voor de technische realisatie. Tijdens de sprints werd de voortgang besproken, werden er deelopleveringen gedaan en werd er vooruitgeblikt naar de volgende sprint.

Klein gebaar, groot verschil

Wat betreft de functionaliteiten en design zaten we snel op één lijn met onze opdrachtgevers. Waar wij het verschil hebben gemaakt, zijn de kleine handigheden voor het beheer. Dat maakt een gebruiker elke dag weer blij.  Daarnaast hebben we bewustwording gecreëerd tot het belang van het hebben van een ‘Mijn Sanquin Academy’ omgeving. Ook de administratie van organisaties en de toegang tot verschillende opleidingen is door ons uitgedacht. Uiteraard allemaal in overleg en vaak als doorontwikkeling van eerdere overleggen. Het lijken allemaal kleine adviezen en mogelijkheden, maar het maakt een wereld van verschil.

Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate