Leestijd: 3 min.
Bedrijfsprocessen optimaliseren met behulp van webapplicaties
Patrick

Bedrijfsprocessen optimaliseren met behulp van webapplicaties

Optimalisatie van bedrijfsprocessen

Elke organisatie houdt zich bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ze starten met het analyseren van de huidige systemen, komen er vervolgens snel achter dat deze systemen niet meer voldoen aan de eisen, wensen of toekomst. De conclusie is al snel; ‘het moet anders’ en iemand binnen het bedrijf moet vervolgens gaan zoeken naar een oplossing die aansluit met de wensen en de toekomstplannen van de organisatie.

Kies je nou voor standaard software of maatwerk software?

De meeste organisaties zien deze vraag als een afweging tussen ‘goedkoop en duur’. Daarom valt het oog vaak op standaard software. De meest voorkomende reden hierachter is dat standaard softwarepakketten in de meeste gevallen goedkoper zijn voor de organisatie. Maar klopt dit ook echt? Vaak kom je er al snel achter dat dit in de praktijk helaas anders ligt en moet een er een tweede of een derde softwareprogramma aangeschaft worden om toch in het hele proces of probleem van de organisatie te voorzien.

Veel organisaties zijn blij als ze met verschillende pakketten kunnen werken die het bedrijfsproces verbeteren of het probleem oplossen, maar vaak ontstaat er vervolgens een groot probleem waar geen enkele medewerker aan heeft gedacht. De standaard softwarepakketten die zijn afgenomen om de bedrijfsprocessen te optimaliseren werken niet samen. Wat betekent dit nou voor je werknemer?

  • Het is een tijdrovende klus om alle softwarepakketten te leren en onder de knie te krijgen.
  • Het betekent het continue invoeren van dubbele data, hierdoor ontstaat er een kans op veel fouten.
  • Het zorgt voor veel ‘Re-work’; werk dat opnieuw gedaan moet worden, omdat er fouten of onvoldoende kennis is.

Bovenstaande punten leiden uiteindelijk tot veel tijdverlies en hoge kosten terwijl de software moest zorgen voor minder kosten. Het besparen van tijd van een persoon zodat hij of zij zich kan focussen op belangrijkere activiteiten binnen de organisatie is daarbij misschien wel het meest belangrijke component.

bedrijfsproces optimaliseren

Werkt maatwerk software nou wel goed voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen?

Ook binnen X-Interactive werken wij met standaard softwarepakketten, maar geen één softwarepakket sluit exact aan bij onze wensen. Dat is natuurlijk vrij logisch, want iedereen heeft andere wensen, behoeften en toekomstplannen.

Wat wij binnen X-Interactive steeds meer zien, is dat organisaties kiezen voor software op maat. Bij deze oplossing kan er voldaan worden aan alle eisen, behoeften en toekomstplannen van de organisatie.  Bij een software op maat ga je een traject in waar je je wensen en behoeften bespreekt, zodat de meest op maat gemaakte softwareoplossing geformuleerd en geïmplementeerd kan worden. 

Naast complete maatwerkoplossingen kan er ook gekozen worden om softwarekoppelingen te laten ontwikkelen. Dit betekent dat alle aanwezige software met elkaar kan communiceren en onderling gegevens kunnen uitwisselen. Door het koppelen van software voorkom je dat je werknemers dubbele data moeten invoeren, en dit zal vervolgens leiden tot minder fouten in de organisatie. Er zal veel tijdwinst zijn, en uiteindelijk resulteert dit in minder kosten.

Samen met Kremer Zand & Grind ontwikkelden we een goede fundering voor het digitaliseren van verschillende bedrijfsprocessen.

Welke voordelen zijn er nog meer bij software op maat?

  • De software sluit naadloos aan op de wensen van de organisatie.
  • Werknemer(s) kunnen zich focussen op belangrijkere taken.
  • Complexere bedrijfsprocessen vinden gemakkelijker hun doorgang.
  • Veel concurrentievoordeel door unieke maatwerk oplossing.
  • Jouw investering kan binnen een jaar al terugverdiend zijn.

X-Interactive kan jouw organisatie helpen met het optimaliseren van bedrijfsprocessen.  

Wij bouwen al meer dan 20 jaar maatwerk software voor organisaties met 20 digitale heroes! Naast het ontwikkelen van software op maat, ontwikkelen wij ook softwarekoppelingen die ervoor zorgen dat jouw bestaande softwarepakketten goed met elkaar kunnen samenwerken. Wij vinden communicatie met onze klanten erg belangrijk en zullen daarom nauw samenwerken om goed te voldoen aan jouw verwachtingen en eisen.

Wil je meer weten over onze projecten, of graag eens vrijblijvend kennis maken en kijken naar de mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op

Lees meer

Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate