Leestijd: 3 min.
Belangrijke veiligheidsupdate voor jouw Magento webshop!
Ate Bontjer

Belangrijke veiligheidsupdate voor jouw Magento webshop!

Magento Shop veiligheid en updates

Een aantal maanden geleden heeft Adobe, de eigenaar van Magento, laten weten dat zij nog maar één nieuwe veiligheidsupdate voor Magento versie 2.3 zullen uitbrengen. Dit is een standaardprocedure die Adobe doorvoert bij verouderde Magento versies.

In deze blog delen we meer informatie over de veiligheid en de betrouwbaarheid van je e-commerce platform, wat deze aankondiging nu precies inhoudt, én delen we de oplossingen die relevant zijn voor jouw organisatie.

Wat houdt de aankondiging nu precies in?

Heel simpel gezegd; Adobe gaat op 8 maart 2022 een laatste veiligheidsupdate doorvoeren voor versie 2.3. Dit houdt in dat Adobe alleen nog support geeft aan klanten die versie 2.4 hebben geïnstalleerd en dat je na 8 maart 2022 minder goed beveiligd bent als je op een verouderde versie van Magento blijft steken.

Bij X-Interactive vinden we veiligheid en betrouwbaarheid enorm belangrijk, en wijzen wij daarom iedereen graag op deze ontwikkelingen binnen Adobe. Hieronder lees je hoe we jullie kunnen helpen met het uitvoeren van de broodnodige update.

Wat zijn de risico’s?

Door altijd up-to-date te zijn met je Magento webshop maak je uiteraard gebruik van alle nieuwe features, en bij elke update zorgen deze nieuwe features voor een verbeterde veiligheid van jouw e-commerce platform.
Het niet updaten van je Magento webshop kan invloed hebben op de performance van je webshop.Daarnaast zorgt het ook dat jouw Magento webshop een makkelijk doelwit wordt voor hackers. Dit wil niemand! Er zijn veel partijen die je kunnen helpen bij het updaten, en ook wij bij X-Interactive helpen jouw organisatie bij het updaten van je Magento versie!

update magento support

Veiligheid en verantwoordelijkheid

De beveiliging van je website, webshop of webapplicatie wordt met de dag belangrijker, je wilt natuurlijk niet dat je wordt aangevallen door hackers die toegang krijgen tot je server, of dat er misbruikt wordt gemaakt van je e-commerce platform voor verkeerde doeleinden.

Wanneer je eigenaar of beheerder bent van een Magento webshop, dan ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijkheid voor de veiligheid en betrouwbaarheid van je e-commerce platform, dus ook voor al je klanten en contactgegevens die in je webshop geregistreerd zijn.

Genoeg slechts nieuws, tijd voor meer vrolijke berichten.

Wat kan je nou doen als je een verouderde versie van Magento gebruikt, die Adobe straks niet meer gaat ondersteunen? Nou, we kunnen natuurlijk je helpen met het upgraden van je webshop naar versie 2.4, zodat je snel weer voldoet aan alle veiligheids- en betrouwbaarheidsaspecten van jouw online omgeving.. Hier staat er in ieder geval altijd een team van specialisten voor je klaar!

Ik wil graag upgraden

Neem contact op met onze support engineers via [email protected] of 0591 319 123. Op zoek naar een alternatief voor Magento? Vraag ons om een deskundig advies.

Wist je dat wij al veel organisaties helpen met het updaten van hun Magento shops en WordPress websites? Laten we het gesprek aan gaan en kijken wat bij jullie het best past.

Lees meer

Dennis Berends
Ate Bontjer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
Ate Bontjer