Leestijd: 4 min.
Het verschil tussen een maatwerk website en een template website
Jasper

Het verschil tussen een maatwerk website en een template website

Magento shop veiligheid

Het gebruik van een maatwerk WordPress website biedt verschillende voordelen in vergelijking met een pagina-builder-thema, zoals Divi of BeTheme.

Wat is een maatwerk website?

Ten eerste biedt een maatwerk WordPress website meer flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met een maatwerk website heb je namelijk volledige controle over de ontwerp- en functionaliteit van je website! En dit kan je aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. In tegenstelling tot pagina-builder-thema’s, die vaak worden geleverd met een vooraf gedefinieerd set van sjablonen en functies, heb je geen volledige aanpasbare mogelijkheden.

Een maatwerk website presteert beter

Een ander voordeel van een maatwerk WordPress website, is de verbeterde prestaties. Maatwerk websites zijn doorgaans ontworpen met het oog op prestatie, en zijn geoptimaliseerd voor snelle laadtijden en een soepele gebruikerservaring. Dit is belangrijk voor zowel zoekmachineoptimalisatie als gebruikersengagement, omdat trage websites vaak lager scoren in zoekresultaten. Dit kan leiden tot frustraties bij jouw bezoekers. Pagina-builder-thema’s zijn vaak wel zwaar en resource-intensief, waardoor ze vaak niet even goed presteren als een maatwerk thema. Hierdoor zijn ze zeer ongebruiksvriendelijk.

Benieuwd wat wij eerder hebben gerealiseerd? Bekijk ons werk.

Combineer je huisstijl met een maatwerk website

Verder biedt een WordPress website op maatwerk een unieke en professionele uitstraling voor je website. Met een maatwerk website kun je een volledig origineel ontwerp maken, waarmee je jouw website onderscheidt van vele andere websites die gebruikmaken van vooraf standaard gemaakte sjablonen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven die een sterke en distinctieve merkidentiteit willen vestigen op onlinegebied.

Een maatwerk website is veilig en betrouwbaar

Daarnaast is het gebruiken van een maatwerk website een stuk veiliger dan een pagina-builder-thema. Maatwerk websites worden namelijk gemaakt door ontwikkelaars die al jaren ervaring hebben in het bouwen van veilige en betrouwbare websites. Dit is niet altijd het geval met pagina-builder-thema’s, die niet altijd up-to-date zijn en ook nog is kwetsbaarder zijn voor beveiligingskwesties. Zo is het doorvoeren van updates bij maatwerk websites vaak snel geregeld, maar bij een pagina-builder-thema weet je bij het updaten nooit of alles wel blijft werken zoals dat zou moeten.

Bespaar tijd en kosten met een maatwerk website

Tot slot bespaar je met een WordPress websites op maatwerk op lange termijn tijd en moeite. Met een maatwerk website kun je namelijk snel en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in je website, zonder afhankelijk te zijn van vooraf gedefinieerde ontwerpen.

Wil je meer informatie en vrijblijvend om de tafel zitten, om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate