Leestijd: 5 min.
Is mijn software nog veilig?
Patrick

Is mijn software nog veilig?

is mijn software nog veilig?

Bij veel organisaties staat het updaten of vervangen van software hoog op de to-do lijst, maar vaak komt het er niet van. Veel organisaties zien er namelijk tegenop, want het vervangen en updaten van software is een proces dat tijd en geld kost. Daarnaast is het ook een verandering en mensen houden niet van veranderingen. Dat zijn de twee voorkomendste redenen waarom het management het vaak vooruitschuift in de agenda.

Dat is erg begrijpelijk, maar verstandig is het niet. De wereld om ons heen staat namelijk niet stil. De wereld van digitalisering en veiligheid al helemaal niet. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Daarnaast is verouderde software vaak niet meer veilig, gebruiksvriendelijk of schaalbaar waardoor de continuïteit van je organisatie in gevaar kan komen. Maar wanneer is je software verouderd? Dat lees je hier.

Is je software nog veilig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je software nog wel veilig is. Om software veilig te houden moet het regelmatig geüpdatet worden. Ook moet de software altijd voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de AVG. Niemand zit namelijk te wachten op een datalek waarbij persoonsgegevens van jou of je klanten op straat komen te liggen. Software beveiligen begint al bij de code. Het is belangrijk om tijdens de ontwikkeling van een applicatie of software rekening te houden met de veiligheid ervan. Bij X-Interactive doen we dit door onze kennis en ervaring in te zetten. Zo ben je er altijd zeker van dat de basis goed is en kun je daaruit aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen.

Update contracten websites en webshops

Degelijk onderhoud is belangrijk voor enkele website en webshop. Het zorgt namelijk niet alleen voor een optimale gebruikservaring en betere vindbaarheid. Tijdige upgrades, testing en het proactief monitoren van de technische infrastructuur dragen ook bij aan bescherming tegen data leaks en hackers. Regelmatig worden er updates geschreven voor onderdelen van WordPress en Magento. Deze updates zorgen niet alleen voor nieuwe functionaliteiten. Deze updates zorgen er namelijk ook voor dat er bepaalde veiligheidslekken en gebreken opgelost worden.

Is je software gebruiksvriendelijk?

Het design moet er natuurlijk gelikt uitzien, maar werkt het ook prettig voor je collega’s? Het belangrijkste is dat de software gebruiksvriendelijk is voor je collega’s en eventueel je klanten. Zij moeten er namelijk gebruik van maken. Daarom kunnen zij ook het beste beoordelen of de software gebruiksvriendelijk is en waar nog kansen liggen. Het kan ook voorkomen dat ze totaal niet te spreken zijn over de software. Dan beginnen de alarmbellen te rinkelen. Dat is dan ook hét moment om nieuwe software te overwegen.

Software laten communiceren met andere software

Hoe leuk wij het ook vinden om nieuwe software te ontwikkelen, is het niet altijd nodig om een compleet nieuwe app, softwarepakket of webapplicatie te ontwikkelen als het niet meer aan jouw wensen voldoet. Als je een softwarepakket hebt dat in de basis goed werkt, maar je mist bepaalde data of functionaliteiten uit andere programma’s en/of software is een koppeling vaak dé oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Exact.

Conclusie

Twijfel je over de veiligheid of gebruiksvriendelijkheid van je software? Dan kunnen wij je ondersteunen met het ontwikkelen van nieuwe software. Daarnaast geven wij je ook graag advies over het koppelen van softwarepakketten. Een koppeling kan soms net de problemen verhelpen die je dagelijks tegenkomt. Ben je geïnteresseerd wat het zou kosten om nieuwe software te ontwikkelen of om jouw software te koppelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate