Leestijd: 7 min.
Hyvä thema voor Magento 2
Jeroen

Hyvä thema voor Magento 2

De kans is aanwezig dat je iemand wel eens hebt horen praten over het Hyvä thema voor Magento 2. Maar wat is het Hyvä thema eigenlijk en waarom maken zoveel Magento 2 webshops gebruik van Hyvä? Dat lees je hier.

Hyvä thema, wat is het?

Hyvä is een Magento 2 thema die vanaf de grond opnieuw is ontwikkeld om het Magento 2 frontend te versnellen. Het thema biedt een basis om vanaf daar een op maat gemaakt frontend te bouwen. Veel ontwikkelaars vinden het prettig om een webshop te bouwen op basis van het Hyvä thema. Het Hyvä thema zorgt namelijk voor een betere development ervaring, maar het zorgt ook voor een drastische performance verbetering van je webshop. Een snellere webshop met meer conversie is natuurlijk nooit verkeerd. Daarnaast biedt het Hyvä thema een antwoord op de veel besproken Core Web Vital scores. Het Hyvä is namelijk leaner dan het Luma thema. Met andere woorden minder zwaar. Als we het Hyvä thema gaan vergelijken met het Luma thema zien we dat het Luma thema gebruikmaakt van complexe frontend technieken. Dat is niet het enige nadeel van het Luma thema. Het Luma thema maakt ook gebruik van verouderde technieken zoals jQuery en KnockoutJS.

magento hyva thema

Betere performance dankzij Hyvä

Zoals we hierboven al aangaven zijn er bepaalde onderdelen van het standaard Magento thema vervangen zoals KnockoutJS, RequireJS en jQuery. Doordat deze technieken niet voorkomen in het nieuwe Magento Hyvä thema zijn de JavaScript bestanden kleiner. Kleine JavaScript bestanden leiden tot een snellere website. De JavaScript technieken die gebruikt worden in het standaard Magento Luma thema zijn vervangen door AlpineJS. AlpineJS is een JavaScript framework voor moderne browsers met een korte leercurve. Naast het vervangen van KnockoutJS, RequireJS en jQuery wordt er ook gebruikgemaakt van TailwindCSS. TailwindCSS is een CSS-framework dat de CSS van een website kan verminderen tot wel 90%. Dat leidt tot een ongelooflijk slanke, en dus snelle, storefront-ervaring, zelfs op ondermaatse mobiele apparaten die een lage internetsnelheid hebben. We zien dan ook dat de Magento 2 webshops die gebruikmaken van het Hyvä thema beter scoren bij Google’s Core Web Vitals. Dit is dan ook één van de redenen dat webshops kiezen voor het Hyvä thema. De gebruikerservaring moet goed zijn voor de bezoekers. Zodra dat niet het geval is loop je conversies mis, maar ook hoge posities binnen de zoekmachines.

Het Magento Luma thema versnellen

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom webshops er niet voor kiezen om het Magento Luma thema te versnellen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk erg simpel. Er is altijd ruimte om het Magento Luma thema te versnellen, maar de reden dat veel webshops kiezen voor het Magento Hyvä thema is omdat het Hyvä thema vanuit de basis al een stuk sneller is. De snelheid van het Magento Luma thema ligt lager door het framework wat er gebruikt wordt. Er zijn wel manieren om het Magento Luma thema te versnellen, maar veel winst ga je er niet mee behalen. Je moet dan echt het framework gaan vervangen anders kom je niet in de buurt bij de snelheid van het Hyvä thema.

Voor wie is Hyvä geschikt?

Het Hyvä thema is geschikt voor iedereen die een maatwerk frontend wilt ontwikkelen. De voordelen die het Hyvä thema zijn dan ook handig voor iedereen. Wij zien wel dat de grotere webshops sneller kiezen voor het Hyvä thema. Bij de grotere webshops maakt Hyvä namelijk een gigantisch verschil en dat zien we dan ook terug in de posities binnen de zoekmachines, maar ook in de conversies van de webshop.

De toekomst van Magento 2?

We weten allemaal dat performance een steeds grotere rol speelt binnen e-commerce. Gelukkig ligt de basis van het Hyvä thema een stuk hoger, wat ten goede komt voor de gebruikerservaring en conversie van je webshop. We kijken er dan ook naar uit om meer van het Hyvä thema te zien. Bij X-Interactive geloven we er dan ook in dat ieder vraagstuk om zijn eigen aanpak en implementatie vraagt. Samen kijken we naar jouw specifieke wensen en behoeftes. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan contact met ons op voor een een vrijblijvende afspraak over het Hyvä thema.

Lees meer

Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate