Naar overzicht
Naar overzicht

Alle adviseurs op één plek

KlantWoninglabel.nl
DienstWebapplicatie, E-commerce, Website
Woninglabel.nl

Woninglabel.nl

Als sinds enkele jaren werken wij samen met de oprichters van Woninglabel.nl. Deze samenwerking beviel zo goed dat wij vanaf het begin zijn betrokken bij het ontwikkelen van dit nieuwe project.

”Wij ervaren al een jaar een prettige samenwerking voor het ontwikkelen van onze vergelijkingswebsite. Er wordt altijd proactief meegedacht in de creatie van ons product. Door de klant vervolgens actief te blijven betrekken tijdens de uitvoering wordt er binnen no-time gewenst resultaat geboekt!”

Stefan van der Borg
Accountmanager Woninglabel.nl

Vanaf de bouwtekening

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe wet ingegaan met betrekking tot energielabels voor woningen. Bij verkoop van een woning moet er een gecertificeerde energielabel overlegd worden. Je begrijpt dat dit voor een enorme toestroom aan zoekacties gaat leiden naar goede en betrouwbare energie labels inspecteurs en adviseurs. Ook verwachtte Woninglabel.nl zelf een wens vanuit die professionele inspecteurs dat er behoefte zou zijn voor een platform waarop zij hun diensten konden aanbieden.

Dit nieuwe product was een overzichtelijke vergelijkingswebsite die gebruiksvriendelijk is voor zowel consumenten als energieadviseurs. Daarbij houdt het niet op bij een vergelijking en makkelijke wegwijzen in energielabel land. De follow up moest vanuit Woninglabel.nl voor de adviseurs op zeer eenvoudige en vriendelijke wijze mogelijk zijn.

De energie van samen

Omdat de regelgeving op 1 januari inging was de planning duidelijk maar ook uitdagend. We zijn direct gestart met het overleg met het communicatiebureau van Woninglabel.nl welke punten zei hebben met betrekking tot kantreis en design eisen.

Daarbij hebben we het gehele project gewerkt met 2-wekelijkse sprint. Hierdoor hielden we elkaar, met korte tussenpozen, op de hoogte en konden we heel snel bijsturen. Ook hebben we met deelopleveringen gewerkt waardoor we het behapbaar hebben kunnen maken voor zowel de klant als onze eigen specialisten. Met name het intense samenwerken heeft geleid tot een zeer snelle realisatie

Mede door deze aanpak konden we van plan tot uitvoering nieuwe inzichten toepassen.We hebben meegedacht en vooral vooruitgedacht tijdens de realisatie. Dat vooruitdenken blijven we ook doen. Het platform draait nu bijna een jaar en we kijken, samen met Woninglabel.nl, naar de doorontwikkeling. Dat vinden wij belangrijk want zo zijn wij geen uitvoerder maar een waardevolle partner.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

De dingen die vaak het belangrijkste zijn zie of merk je niet. Deze site is ontzettend snel. Daar zal een bezoeker zich niet van bewust zijn, maar als hij het niet is dan merkt iemand dat zeker wel. Een van de belangrijke afhakers voor een bezoeker.

Dat hebben we weten neer te zetten doordat het platform een hybride oplossing is van WordPress (voor content management), Symfony voor de vergelijker en Gatsby, ReactJS en GraphQL om alles samen te voegen tot een uniforme front-end.

Woninglabel design
Dennis Berends
ate

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

🖐 Hi, ik ben Ate! Waarmee kan ik je helpen?
ate